Podziel się ciepłem z innymi.

W niewielkiej beskidzkiej miejscowości Rychwałd mieszka starsze małżeństwo, które pilnie potrzebuje opału na zimę. Dobrzy ludzie dostarczyli trochę drewna, lecz nie wystarczy go na całą zimę. Ona, niepełnosprawna nigdzie nie pracuje a on może wykonywać jedynie dorywcze prace fizyczne, jeśli ktoś go najmie. Tam naprawdę widać wielką biedę. Żyją sobie w niewielkim starym dwuizbowym domu ogrzewanym jedynie za pomocą pieca z lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku. Piec ten spełnia funkcję kuchni do gotowania posiłków i jednocześnie punktu grzewczego. Pomoc sąsiadów, gminy i ludzi dobrego serca starcza jedynie na przeżycie. Zakup węgla stanowi dla nich marzenie . Twoja pomoc pozwoli im przeżyć zimę w cieple, którego każdy pragnie. Filozof i poeta Johann Wolfgang von Goethe, miał powiedzieć: "Traktuj człowieka tak, jak wygląda, a stanie się gorszy. Ale traktuj go jako takiego, jakim potencjalnie może być, sprawisz, że stanie się taki, jaki być powinien". Medytując te słowa i pomagając innym, pomóż również i sobie. Bądź z nami! Kiedy niebo jest zakryte chmurami, błogosławiony jest ten, kto potrafi mówić o słońcu! Już dziękuję Ci za pomoc tej parze małżeńskiej. o. Bogdan Kocańda OFMConv

3 425zł
raised
donations
3 000zł
goal

Chcesz zmienić kwotę? Śmiało!

Kto wpłaca
Nigdy nie udostepniamy tych danych.
Dane osobiste

Dane dodatkowe