akcje stałe

Człowiek nie może  postępować bez opowiadania się za jakimiś wartościami. Jako fundacja pragniemy nieść konkretne przesłanie afirmacji człowieka dlatego podejmujemy stałe akcje, które pomogą uczestniczącym w nich odkryć, że są ważniejsi, niż im się wydaje, a ważni ludzie  – napisał Jentezen Franklin - robią ważne rzeczy! My wiemy, że życie rodzi się z dawania życia! Dołącz do nas!

W kwietniu rusza ogólnopolska akcja  “Kobieta niezawodna”.

Zwracamy się do wszystkich pań, które potrafią robić na drutach lub na szydełku. Robimy wełniane skarpetki i czapeczki dla niemowlaków!

Dzieci  z domów samotnej matki w Polsce oraz ubogie dzieci na misjach prowadzonych przez polskich misjonarzy potrzebują takich rzeczy. Jako kobieta niezawodna poświęć chwilę czasu, ofiaruj wełnę i swą pracę, i przynieś uśmiech maluchom i ich mamom. Jesteś niezwykle potrzebna! Poproś swoją koleżankę, by się do Ciebie przyłączyła, a potem wykonane rzeczy przyślijcie na adres fundacji. Akcję prowadzimy do września 2017 roku. Liczymy na Twoją pomoc!

W maju ruszają dwie akcje związane z wyjściem na górskie szczyty: Rajd Mężczyzn i Rajd Kobiet.

Stephen R. Covey twierdzi, że “Dopóki nie zrozumiemy ludzkich serc zamiast samych tylko umysłów i ideologii, nic dobrego się nie wydarzy. Dlatego absolutnie niezbędne jest stworzenie ludziom możliwości słuchania siebie nawzajem sercem, umysłem i duszą. Dopiero wtedy odejdą od dawnych, destrukcyjnych zwyczajów ku czemuś lepszemu”. To właśnie chcemy czynić. Wyrusz z nami! To, co najważniejsze, jest zawsze przed Tobą!

6.05.2017 Rajd Mężczyzn: „Jabłko w ręku Adama”

Przejazd autokarem z Rychwałdu do Terchovej na Słowacji, a następnie pieszo Terchova - Dolne Diery - Horne Diery, przeł. Mezirozsutce, i tu w zależności od możliwości grupy dwa warianty

1. Wejście na Mały Rozsutec - powrót na przeł Mezirozsutce - przejście na przeł. Meziholie i zejście na parking do Stefanovej

2. Wejście na Wielki Rozsutec (1610) - zejście na przeł Meziholie i do parkingu do Stefanovej.

W drodze powrotnej Pomnik Janosika w Terchovej.

27.05.2017 Rajd Kobiet: „Ewa, jaką mogę być”.

Przejazd autokarem z Rychwałdu do Jaworek, a następnie pieszo w Pieniny Wąwóz Homole - Księga Życia - Wysoka i zejście w 2 wariantach

1. przez dolinę Białej Wody do Jaworek

2. przez Durbaszkę do Jaworek

w drodze powrotnej cerkiew w Szlachtowej i organy Hasiora na przeł Obidzy (tu piękna panorama)